Ndjekje Shtatzanie

Protokoll i ndjekjes së shtatzanisë

TREMUJORI I PARË

Nga konfirmimi i shtatzanisë deri në javën e 12

 • Ekografi për të konfirmuar shtatzaninë, dhomëzën gestacionale, praninë e embrionit, sakusit Yolk, praninë e RZE-ve, fluksimetri të arterieve uterine(Shiko: Ekografia 3D/4D)
 • Gjak komplet me morfologji
 • Analiza biokimike (provat e funksionit renal dhe hepatik nëse ka indikacion)
 • Grup gjaku, Rhezus (kërkim antitrupash në rast imunizimi)
 • Urinë komplet; urokulturë në rast se ka prani infeksioni
 • Rubeola IgG, IgM
 • Toksoplazma IgG, IgM
 • Citomegalovirusi (CMV) IgG, IgM
 • Sifiliz, Gonorrhe, Clamidia (ekzaminim direkt ose me serologji)
 • Hepatiti B antigeni, HIV antigeni
 • Citologji cervikale
 • TSH
 • Elektroforezë e hemoglobinës
 • Glicemia esëll
 • Analizë e sekrecioneve vaginale
 • Koriocentezë nëse ka indikacion

Java 11 – 13

 • Ekografi për matjen e RZF-ve, translucencës nukale (NT), gjatësisë së fetusit (CRL), këndin facial, fluksin e duktusit venoz
 • Depistimi serik amtar për anomali, Bitest

TREMUJORI I DYTE

Java 16 – 18

 • Ekografi transvaginale (matje e gjatësisë së kanalit cervikal)

Java 15 – 22

 • Depistim për anomali, Tripple test, tek ato paciente të cilat nuk kanë mundur të kryejnë Bitestin
 • Amniocenteza (në rastet kur ka indikacion­)

Java 18 – 22

 • Ekografi morfologjike

Java 28

 • Gjak komplet, morfologji
 • Antitrupat anti Rhezus
 • Testi i ngarkesës me 50 gr glukozë
 • Testi i sifilizit, HIV-it
 • Analiza e urinës
 • Matja e niveleve të kalciumit
 • Administrimi i imunoglobulinës anti D, në rast se është e nevojshme

TREMUJORI I TRETE

Java 33 – 36

 • Ekografi për rritjen dhe zhvillimin fetal
 • Ekzaminim për Clamidia, Gonorrhea
 • Depistimi për streptokok grupi B
 • Fillimi i kurseve prenatale

Java 36 – 39

 • Ekografi (vlerësim i rritjes e zhvillimit fetal, përcaktimi i pozicionit fetal, pozicionit dhe ekostrukturës placentare, qarkullimi i gjakut fetal)
 • Gjak komplet
 • Faktorë koagulimi
 • Prova të funksionit renal
 • Kërkimi i proteinurisë
 • Analizë urine për ngarkesë mikrobike
 • Matja rutinë e tensionit arterial
 • Non Stress Test

Java 41

 • Induktimi i lindjes

No Comments

Comments are closed.

Pershendetje! Si mund tju ndihmojme ?